Kategorier
Den Spirituelle Blog Spiritualitet (abonnement)

Spirituel sex for kristne: Jesus og tantra

Det er ikke kun indenfor buddhistisk, hinduistisk og pre-hinduistisk tantra, at sex spiller en central rolle for den enkeltes spirituelle udvikling. Det gør den også indenfor kristendommen. Eller rettere: Det burde den gøre.

Mens den kristne kirke har gjort meget for at bekæmpe sex, så havde de tidlige kristne mystikere en helt anden opfattelse af sex. De kristne mystikere pegede på den samme seksuelle energi, som indenfor tantra er kendt som kundalini. Via den rigtige form for sex kan man vække, øge og transformere den spirituelle energi. Det er Gud i kroppen. Menneskets krop er et tempel, hvor Gud har bolig, og sex er vejen til at opdage kroppens guddommelige natur.

De traditionelle kristne mystikere og Østens tantra er på den måde enige om, at vores spirituelle søgen og længsel er erotisk i sin natur. At undertrykke seksualitet, som visse dele af den kristne kirke er berygtet for at gøre, er derfor at undertrykke sin åndelige natur og gøre det sværere at komme tæt på Gud.

Det er på tide, at vi bliver bedre til at skelne mellem kirken og kristendommen. Hvor kirken jo nok mest har handlet om magt og derfor dybest set er en form for misbrug af Jesus’ budskaber, så er der meget at lære direkte fra Jesus’ ord og fra den rige spirituelle tradition, der faktisk også er indenfor kristendommen – på trods af kirken.

Må energien løfte din bevidsthed fra materie til ånd.

Du kan finde mere inspiration til spirituel sex for kristne i bogen TANTRIC JESUS – The Erotic Heart of Early Christianity.

1 1 stem
Brugervurdering
0
Du er hjerteligt velkommen til at kommentere.x
()
x

Discover more from per Brændgaard

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading