Kategorier
Abonnement Indlæg/Post SPA Sundhedsbloggen Sundhedspressen

Er transkønnethed en ny form for anoreksi?

Flere piger end drenge bliver ramt af spiseforstyrrelsen anoreksi. Overlæge Mette Ewers Haahr fra Sexologisk Klinik fortæller, at der også er langt flere piger end drenge, der ønsker kønsskiftebehandling.

Det har fået mig til at fundere over, om der kan være en fælles årsag til kønsforskellen. Nu kan anoreksi jo være drevet af flere forskellige faktorer, men en af dem er frygt for det feminine og frygt for at være kvinde. Når man som pige eller voksen kvinde underspiser og bliver undervægtig, så stopper hormonproduktionen, så det nærmest svarer til en hormonel kønsskiftebehandling. Hvis spisevægringen kombineres med overdrevet motion, så er pigen/kvinden tættere på at forvandle sig til dreng/mand.

Spørgsmålene er derfor: Hvad er tidens piger bange for ved udsigten til at være femine og blive kvinder? Og hvorvidt kan det håndteres med psykologisk i stedet for hormonel behandling? Hvilken rolle spiller forældrenes kønsforvirring for deres børns udvikling af kønsforvirring? Kan både anoreksi og transkønnethed forebygges ved mere nuanceret debat om køn og identitet? Man kan jo f.eks. sagtens fravælge det feminine i kulturel forstand uden at tage testostoren som “kosttilskud”.

Peer Brændgaard

Af Peer Brændgaard

Jeg er klar til at hjælpe dig med dine spørgsmål og lede dig på vej til mere sundhed.

0 0 votes
Vurdering
Tilmeld
Besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x