Kategorier
Brændgaard Bloggen Sundhed (abonnement) Sundhedsbloggen Sundhedspressen

Er transkønnethed en ny form for anoreksi?

Flere piger end drenge bliver ramt af spiseforstyrrelsen anoreksi. Overlæge Mette Ewers Haahr fra Sexologisk Klinik fortæller, at der også er langt flere piger end drenge, der ønsker kønsskiftebehandling.

Det har fået mig til at fundere over, om der kan være en fælles årsag til kønsforskellen. Nu kan anoreksi jo være drevet af flere forskellige faktorer, men en af dem er frygt for det feminine og frygt for at være kvinde. Når man som pige eller voksen kvinde underspiser og bliver undervægtig, så stopper hormonproduktionen, så det nærmest svarer til en hormonel kønsskiftebehandling. Hvis spisevægringen kombineres med overdrevet motion, så er pigen/kvinden tættere på at forvandle sig til dreng/mand.

Spørgsmålene er derfor: Hvad er tidens piger bange for ved udsigten til at være femine og blive kvinder? Og hvorvidt kan det håndteres med psykologisk i stedet for hormonel behandling? Hvilken rolle spiller forældrenes kønsforvirring for deres børns udvikling af kønsforvirring? Kan både anoreksi og transkønnethed forebygges ved mere nuanceret debat om køn og identitet? Man kan jo f.eks. sagtens fravælge det feminine i kulturel forstand uden at tage testostoren som “kosttilskud”.


Discover more from per Brændgaard (pB)

Subscribe to get the latest posts to your email.

0 0 stemmer
Brugervurdering
0
Du er hjerteligt velkommen til at kommentere.x
()
x

Discover more from per Brændgaard (pB)

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading