Kategorier
Den Politiske Blog Frihedspressen Indlæg Politik (abonnement)

MeToo: Nogle gange er det faktisk manden, der er offeret

Vi lever i en kultur, der har meget svært ved at acceptere, at mænd kan være ofre for kvinder i sager om vold og sex. Men når en uskyldig mand bliver anmeldt, anklaget og hængt ud som voldtægtsforbryder, så er det faktisk ham og ikke kvinden, der er offeret.

Hvis en kvinde anmelder en mand for voldtægt, så er manden i folkedomstolen ikke uskyldig, indtil det modsatte er bevist ud over enhver rimelig tvivl. Han er tværtimod i manges øjne skyldig, også selvom han bliver frifundet i retten. Det vil i hvert fald kunne bruges imod ham resten af hans liv. Det vil være interessant med forskning i skadevirkningerne ved dette sammenlignet med skadevirkningerne ved at blive udsat for en fysisk voldtægt. Det omfatter også skadevirkninger på ofrenes børn, der ofte bliver overset.

Mange tror, at en kvinde umuligt kan finde på at melde en mand for voldtægt, med mindre hun rent faktisk er blevet voldtaget af ham. De samme tror også, at politiet umuligt kan finde på at undersøge sagen eller rejse sigtelse mod manden, med mindre de har beviser for, at der er hold i kvindens beskyldninger.

Disse fejlagtige antagelser fastholder manden i rollen som forbryder, selvom han bliver pure frifundet for alle anklager i retten. Og der opstår en total blindhed overfor den mulighed, at manden faktisk kan være det virkelige offer i nogle MeToo-sager. Ligesom det er dybt uretfærdigt, når en skyldig voldtægtsmand bliver frikendt på grund af manglende beviser, så er det lige så dybt uretfærdigt, at en uskyldig mand skal have sit liv ødelagt af ondskabsfulde løgnehistorier eller umoden følelseshåndtering fra kvinder.

KVINDER DER ANMELDER USKYLDIGE MÆND

Nogle kvinder kan faktisk godt finde på at melde en uskyldig mand for voldtægt. Det er dokumenteret i flere videnskabelige undersøgelser af falske voldtægtsanmeldelser. Systemet i Danmark har siden 2016 endvidere været indrettet sådan, at politiet skal efterforske alle beskyldninger fra kvinder mod mænd om voldtægt. Det ligger simpelthen i loven. Det er derfor ganske let at få en mand i fedtefadet med sådan en sag.

Det er på tide, at vi tør tale højt om det store tabu i de mange MeToo-sager: Kvinder, der med vilje lyver om, at de er blevet voldtaget, og kvinder der føler sig krænket i forbindelse med sex, uden at manden har gjort noget forkert.

Forskningen i falske voldtægtsanmeldelser har identificeret flere årsager til, at kvinder lyver om voldtægt. Det perspektiv mangler fuldstændigt i debatten om MeToo og voldtægt, og det er ikke noget, der kan løses med samtykkelov, da man jo også kan fortryde et samtykke. Ingen tør antyde muligheden for, at kvinden simpelthen lyver, da de så vil blive mødt af en shitstorm fra feministerne.

Det er også vigtigt, at vi som samfund bliver meget bedre til at skelne mellem følelsen af at være krænket og så det at have været udsat for en voldtægt. Man kan føle sig krænket af mange forskellige grunde, og hvis mænd skal i fængsel hver gang en kvinde føleser sig krænket over noget seksuelt, så skal hele øen Anholt tages i brug som fængselskoloni for liderlige mænd.

KVINDERS PERSONLIGE ANSVAR

Det leder os frem til det andet store tabuemne: Kvinders personlige ansvar i seksuelle relationer med mænd. Den herskende MeToo-kultur giver åbenbart kvinder ret til at fortryde sex med tilbagevirkende kraft. Men det kan altså ikke være mandens ansvar at vurdere, om kvinden vil fortryde i morgen, når hun siger ja til sex i dag.

Gode råd til kvinder om sex med mænd:

  • Sig ja, hvis du mener ja
  • Sig nej, hvis du mener nej
  • Lad være med at sige ja, hvis du mener nej
  • Hvis du fortryder dagen efter, så husk at du selv sagde ja, tag ansvar for dit valg og lær af det til næste gang
  • Husk at kvinder nogle gange bliver liderlige og har sex med andre end deres nuværende eller kommende kærester/mænd – that’s life!

Gode råd til mænd om sex med kvinder:

  • Sikker sex er ingen sex!

Discover more from per Brændgaard (pB)

Subscribe to get the latest posts to your email.

5 1 stem
Brugervurdering
0
Du er hjerteligt velkommen til at kommentere.x
()
x