Faktatjek: Har et nyt fransk studie vist, at corona er knap tre gange mere dødelig end influenza?

DR-journalist Mette Richardt har kl. 05:42 i dag udgivet en artikel på DR Nyheder, hvor hun bl.a. skriver følgende: “Et nyt studie offentliggjort i tidsskriftet The Lancet Respiratory Medicine konkluderer, at coronavirusset er næsten tre gange mere dødeligt end influenza.” Men er det korrekt at konkludere det?

Her er link til hele den originale, videnskabelige artikel. Det er en undersøgelse af forløb af patienter indlagt på hospitaler i Frankrig. Undersøgelsen sammenligner patienter indlagt med CoVid-19 med patienter indlagt med influenza. Undersøgelsens design er en klassisk strategi til at tegne et billede af, at en påstået sygdom eller årsag til sygdom er langt mere farlig, end den reelt er.

For det første er undersøgelsen udført blandt folk, der er indlagt på hospital og ikke blandt alle, der er testet positive for enten corona eller influenza. Det er altså en undersøgelse blandt alvorligt syge mennesker. Ved at udelade de ekstremt mange tilfælde af symptomfri CoVid-19, så kommer CoVid-19 til rent statistisk at se mere farlig ud end influenza. Når man har influenza, så fejler man faktisk noget, også selvom man ligger hjemme i sin egen seng i stedet for i en hospitalsseng, hvilket man sjældent gør, hvis man blot er blevet testet positiv for corona.

Selve diagnosen CoVid-19 er baseret på en PCR-test, hvor 97 % af de positive svar er falsk positive. Hvis man tester en meget stor andel af en befolkning, så vil diagnosen både ramme folk, der er raske, og folk der er syge. De mest syge er så dem, man har undersøgt i det nye studie. Da der ikke er nogen klinisk definerende symptomer på CoVid-19, og da den biokemiske test er så upålidelig, så kan årsagen til disse menneskers sygdomsforløb lige så vel være alt muligt andet end infektion med det nye coronavirus. Når man graver ned i undersøgelsen, ser man f.eks., at der var langt flere svært overvægtige blandt patienterne med CoVid-19 end blandt patienterne med influenza. Det kan således være, at den øgede dødelighed skyldes overvægten og/eller den livsstil, der har ført til overvægten.

Det kan tilmed være, at overvægt øger risikoen for, at man får et falsk positiv testresultat i den såkaldte coronatest. Overvægt øger i sig selv risikoen for voldsomme inflammationsreaktioner i kroppen, så det kan være en alternativ forklaring på de “coronarelaterede” dødsfald. Positiv coronatest kan på den måde simpelthen være markør for svær overvægt med inflammation. “Coronaen” er således ikke en aktør, men en markør for sammenhængen mellem en årsag og en virkning.

Flere andre undersøgelser har vist, at overvægtige har markant forøget risiko for alvorlige sygdomsforløb med CoVid-19. Spørgsmålet er så bare, om det overhovedet har noget som helst med nogen ny CoVid-19-sygdom at gøre, eller om det simpelthen har alt at gøre med en ny test, der er ubrugelig til at teste for tilstedeværelse af det nye coronavirus, men som så muligvis reagerer på inflammationsstoffer, som der er mere af i kroppen hos mennesker med svær overvægt.

Det er således min konklusion, at både DRs formidling og forskernes fortolkning er alt for farvet af den fascistiske politik, der har brug for coronaen som det onde.

4.3 6 votes
Article Rating
Tilmeld
Besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments