Episode 2: Mindfulness, cannabis og OCD

Da jeg havde erfaret, at mit sind, i hvert fald for en stund, blev helt fri for OCD, da jeg var kommet til at ryge en joint, begyndte jeg, nørd som jeg jo er, at filosofere over, hvad virkningsmekanismen mon kunne være. Videnskabsmand, som jeg også er, så blev jeg først nødt til at gentage forsøget nogle gange for at at konstatere, at det var en stabil effekt af joint-rygning på OCD – i hvert fald på mit sind.

Da jeg havde konstateret, at effekten var stabil, så var næste trin at adskille de to komponenter fra hinanden: cannabis og tobak. En joint indeholder jo en blanding af de to. Kunne det også tænkes, at det var tobakken, der havde en gavnlig virkning?

Jeg studerede den videnskabelige litteratur, som ikke kunne udelukke, at nikotin i tobak kan hjælpe på OCD ved at øge signalstoffet acecylcholin i hjernen. Da jeg ikke har lyst til lungekræft, så skiftede jeg jointen ud med en meget lav dosis nikotin som sugetablet, som jeg stadigvæk i dag tager som dagligt kosttilskud – sammen med en dråbe koncentreret CBD-olie.

Jeg var fuldstændig grøn ud i den grønne cannabisplante. Jeg fandt ud af, at der findes mange forskellige cannabisprodukter, hvoraf jeg rent sundhedsmæssigt havde mest fidus til den rene pot. Det er simpelthen de tørrede blade fra cannabisplanten.

Dernæst fandt jeg ud af, at man kan indtage pot på mindst to forskellige måder: med ild eller med en dampmaskine. Jeg prøvede begge dele, og jeg kunne konstatere, at jeg havde noget mere kontrol over indtagelsen, når det var med dampmaskinen, og udbyttet af plantet var langt større end ved forbrænding.

Så jeg blev en damper. Det næste min indre nørd opdagede var, at temperaturen kunne indstilles på alt fra 0 grader til 210 grader. Jeg opdagede, at de forskellige aktivstoffer i cannabis frigives i forskellige grader ved de forskellige temperaturer. Det er min erfaring, at jeg får den bedste virkning, når jeg starter lavt, f.eks. ved 120 grader, og derfra under en session øger temperaturen gradvist. Dermed får jeg også frigivet terpenerne, hvis virkningerne endnu ikke er særligt udforsket, men de bliver typisk frigivet ved lavere temperaturer end cannabinoiderne, der først starter med at løsrive sig i dampen fra omkring 165 grader.

Jeg følte mig helt fra starten kaldet til at behandle cannabisplanten med den dybeste respekt. Jeg begyndte at omtale mine dampende sessioner som potmeditation, da jeg rent faktisk spontant begyndte at integrere en række forskellige meditative principper i min praksis.

Mit fortrængte sind begynde at åbne sig, og det var ikke småting der begyndte at vælte ud af skabet…

Fortsættelse følger

Episode 1

3 7 votes
Article Rating
Tilmeld
Besked om
1 Comment
ældste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
View all comments
Frank
Frank
lørdag, 3 april 2021, 13:48 13:48

Nu ved jeg godt at jeg måske tager et syvmile skridt men det samme gælder for LSD. Jeg sad ved siden af en dansk forsker fra Oxford som forske i det og hvad det kunne bidrage med. Så jeg begyndte også (ikke at indtage 😉 – men at undersøge mere. Det viser sig at man kan afvende narkomaner på ganske kort tid hvor de ikke får de samme abstinenser… meget mere effektiv end hvad det offentlige system eller tilbyder !! tilbage i 50-60erne var der en som hed Stanislav Grof der var virkelig på forkanten. Efter han blev forhindret af… Read more »