Hvad brokker corona-demonstranterne sig NU over?

Jeg har været en tur inde på Christiansborg Slotsplads i dag, hvor der var demonstration mod den såkaldte “Tryghedslov”, som Folketinget forventes at stemme igennem i denne uge.

Demonstranterne mener, at “Tryghedsloven” reelt fjerner forsamlings- og demonstrationsfriheden. Hvis loven vedtages, så kan politiet med det mindste påskud opløse en lovlig demonstration og afspærre området. Det krænker vores grundlovssikrede ret til at forsamles og demonstrere, mener demonstranterne.

Nu tænker du måske: Hvorfor kan de ikke bare tage sig sammen, tage mundbind på og makke ret, som vi andre gør? Hvorfor skal der altid være så meget brok med dem? Tja, folk har jo nok forskellige bevæggrunde for at deltage i demonstrationerne mod Mette Frederiksen-regeringens coronapolitik. Det er mit indtryk, at mange af demonstranterne er pæne og ordentlige borgere, der først nu med coronaen har opdaget, at der er noget helt galt i Danmark. Hvad det helt præcis er, der er galt, og hvad det skyldes, det er der så delte meninger om, men alle er enige om, at det er for dårligt, at netop dén debat er blevet tabu i den almindelige presse og i den almene befolkning.

Hvad skete der med den gode, gamle danske ånd fra Kim Larsen og Dan Turéll, der, hvis de havde levet i dag, nok ikke havde ladet sig skræmme fra vid og sans, men snarere havde tænkt, at der er nogen, der i hvert fald udnytter frygten, eller som måske ligefrem selv har skabt den helt ude af proportioner med den virkelige trussen fra det nye coronavirus. Musikere, der vover sig til at ytre sig kritisk om coronapolitikken, bliver i stedet mobbet ud af deres kollegaer i branchen. Det er f.eks. sket med trommeslageren fra Shubidua for nylig.

Jeg ved ikke, hvad sandheden om corona er, men jeg ved, at der er ikke nogen åben og fri debat med plads til kritik af de herskende fortællinger, og det er i sig selv dybt skræmmende for en demokrat. Hvad skete der med Højlunds Forsamlingshus? Ja, hvor går man egentlig hen nu, hvis man vil have en fri debat om noget som helst? Det virker på mig som om, at debatten foregår som en skyttegravskrig med langdistancevåben fra begge parter, der bevæger sig længere og længere ud ad deres respektive tangenter i en tiltagende polarisering. Det kan ikke være sundt for Danmark og for sammenhængskraften i samfundet.

“Tryghedsloven” forventes vedtaget på torsdag – to dage før Grundlovsdag. Det er der god grund til at føle sig særdeles utryg ved efter min mening. Men det er jo bare min mening. Du skal ikke tro på noget, bare fordi du har læst eller hørt det i et medie – heller ikke mit medie. Tænk selv og dan dig dine egne holdninger i stedet for bare at sluge de hurtige, færdigt fremstillede holdninger, som du får serveret.

Bliv abonnent på PerBraendgaard.dk og gå i dybden

Tilmeld
Besked om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments