Vred mand tæt på at slå kvindelig demonstrant ihjel i går

Jeg var i går vidne til en episode, der kunne være endt drabeligt galt. Jeg gik bagerst i Men In Black-marchen gennem København i går aftes. Pludselig ser jeg en genstand komme flyvende ned højt oppe fra en ejendom. Det viser sig, at en vred mand, der har iagttaget demonstrationen oppe fra sit vindue, vælger at kaste en ølflaske ned på gaden. Den er få centimeter fra at ramme en kvinde i hovedet. Hun fortæller mig senere, at hun mærker luftrykket fra flasken, da den passerer hendes hoved og knuser mod asfalten.

Der var talrige vidner og vistnok også videodokumentation af hændelsen. Det bliver interessant at følge sagen mod den vrede mand. Hvis man kan få to års fængsel for ytringer om at “smadre byen på en ikke-voldelig måde”, hvad kan man så få for mordforsøg på en demonstrant, der går ikke-voldeligt med i en lovlig demonstration?

Jeg havde besluttet mig for at gå bagerst i demoen iført Flower Power-tøj og med min egen medbragte hippiemusik. Det gav mig også mulighed for at iagttage både demonstranterne, politiet og de medborgere, som vi gik forbi, sådan lidt på afstand. Jeg syntes, at både politiet og Men In Black-demonstranterne opførte sig godt. Ud over mordforsøget fra den vrede mand fra vinduet så iagttog jeg mange verbale og non-verbale udtryk af had fra de måbende borgere, da den store menneskemængde gik forbi dem. Jeg så bl.a. en kvinde signalere til flokken, at vi burde skydes, da hun fingerede, at hun satte en pistol for panden. Derudover var der ganske meget hovedrysten og verbale ytringer af misbilligelse.

Det mest mærkelige var dog en kvinde, der sad på en café iført mundbind og tydeligvis signalerede et eller andet til mig, som jeg ikke kunne se, da hendes mund jo var dækket til. Jeg signalerede med tegnsprog, at jeg ikke kunne se hendes mund, hvorefter hun tog mundbindet ned et par sekunder og rakte tunge efter mig. Hun virkede derudover som en helt almindelig kvinde, der sad og nød den varme sommeraften på en fortovscafé.

Man kan mene, hvad man vil om Men In Black, men de formår at organisere arrangementer, der samler og udtrykker på en markant måde den utilfredshed, der i en stigende del af befolkningen er med regeringens coronapolitik. Arrangørerne er meget inkluderende, og en hippie som mig er også velkommen, selvom jeg ikke går i sort, og selvom jeg ikke råber. Jeg så også en kvinde, der var klædt i hvidt, så det er slet ikke så sort, som navnet, romerlysene og kanonslagene kunne antyde.

Jeg synes, at vi som folk skal blive bedre til at leve i fred med hinanden. Coronaen skaber for meget splittelse, men den er også en god anledning til at øve næstekærlighed og respekt for andres holdninger.

Tilmeld
Besked om
2 Comments
ældste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
View all comments
Jo-Bro
Jo-Bro
søndag, 6 juni 2021, 12:50 12:50

Dejligt at følge dig Per. Ved ikke om du kan se, hvor mange de går ind på siden (Uden at logge ind). Men jeg er der hver dag.
Du tænker utroligt meget som jeg selv. Du er mellem mine ordentlige/alternative nyheder hver dag – Og min Private Eyes i København 😀