Overlæge advarer om borgerkrig

Kim Varming er pensioneret overlæge i immunologi. Han advarer i et tweet på Twitter om, at hvis den nuværende coronapolitik fortsætter, så ender det i borgerkrig.

Med mit indgående kendskab til miljøet af aktivister, der er dybt uenige i Mette Frederiksen-regeringens coronapolitik, så er jeg desværre enig med overlægens dystre prognose for vort ellers så fredelige lille hyggeland.

Der er kun én måde, hvorpå borgerkrig forhåbentlig kan undgås, og det er ved at give ikke-vaccinerede borgere præcis de samme rettigheder i samfundet som de vaccinerede. Det skal simpelthen være reelt og 100 % frivilligt, om man vil tage imod Statens tilbud om at deltage i det risikable eksperiment med covid-19-vaccinerne. Det betyder, at alle former for indirekte tvang, f.eks. som det er nu med coronapas, skal sløjfes. Det skal desuden være lige så frivilligt, om man vil lade sig teste eller ej. Det gælder for både voksne og børn.

Ellers ender det galt. Helt galt. Der skal ikke mange yderligere provokationer til fra myndighedernes side, før det kan eksplodere i vold visse steder i Danmark. Det er min vurdering af stemningen i aktivistmiljøet nu. Og jeg forstår godt vreden, frustrationen og magtesløsheden over ikke at blive hørt! Vold er dog ikke min stil, kun som nødværge i alleryderste nødstilfælde.

Noget af det afgørende bliver, om coronapasset faktisk forsvinder 1. september, som et flertal i Folketinget har aftalt, eller om det fortsætter i en eller anden form derefter, hvorved politikerne så igen har brudt et coronaløfte. Hvis det løfte bliver brudt, så vil jeg anbefale at øge beskyttelsen af de ansvarlige politikere, da deres liv derefter vil være i overhængende fare. Dette er ikke en trussel. Det er en realistisk vurdering af omfanget af vrede og voldsparathed i nogle grupperinger i aktivistmiljøet. Det er grupper, som jeg ikke indgår i, men jeg gør alligevel, hvad jeg kan for at tale dem til ro. Mindst én politikers liv har jeg reddet på den måde indtil videre. Det er dog begrænset, hvor meget jeg kan gøre ene mand, og jeg kunne godt tænke mig noget samarbejde fra Folketingets side, så vi undgår yderligere politiske beslutninger, der fremprovokerer voldshandlinger. Vold er ikke løsningen på demokratiske problemer, men det kan desværre blive konsekvensen.

Man kan så i øvrigt mene, hvad man vil om vacciner. Danmark står nu overfor en prøve, om vi er i stand til at rumme forskellige holdninger til sygdomsforebyggelse uden at krænke nogen gruppers rettigheder.

Min holdning er, at man selvfølgelig skal have lov til at deltage i det uvidenskabelige forsøg med de eksperimentelle covid-vacciner, ligesom man skal have lige så meget ret til at takke nej, uden at det påvirker noget som helst andet end det!

Jeg frygter, at der kan komme en dag, om alt for kort tid, hvor selv jeg som fredselskende, ikke-voldelig hippie bliver nødt til at anerkende, at voldelige modstand er blevet nødvendig.

Krig er særdeles usundt. Det gælder også borgerkrig. Så please, kære politikere, tag jer sammen, nu! I kan stadigvæk nå at redde borgerfreden i Danmark – inklusiv jeres eget liv! Jeres politiske beslutninger i august og september får afgørende betydning. Hvis I har brug for yderligere rådgivning, så står jeg gerne til rådighed, ligesom jeg tilbyder min assistance til politiet, hvis det måtte ønskes.

OBS: Dette er en advarsel – IKKE en trussel!

Tilmeld
Besked om