Nyt sundhedsmarked: Hjælp til de vaccinerede

Jeg spår, at der om kort tid kommer et stort marked for immunstyrkende behandling af mennesker, der har været så uheldige at få en af de dårlige covid-19-vacciner.

Der tegner sig desværre et billede af, at ikke blot har covid-19-vaccinerne en meget begrænset og meget kortvarig beskyttende virkning mod SARS-CoV-2. Efter blot to måneder er den gavnlige virkning helt væk, hvorefter immunforsvaret fortsætter med at falde til ned under udgangspunktet. Immunforsvaret specifikt mod SARS-CoV-2 kan boostes via revaccination, men den gavnlige effekt heraf er i bedste fald også kun kortvarig, dvs. et par måneder, hvorefter man skal have sprøjten igen.

De mest skadelige covid-19-vacciner udgør ca. 4 % af den samlede covid-19-vaccineproduktion (batchnumre). Det er dem, der kan give de meget alvorlige bivirkninger allerede kort tid efter vaccination. Disse omfatter bl.a. hjertebetændelse, der specielt i kombination med intens fysisk aktivitet kan føre til hjertestop og pludselig død. Det ser vi tydeligt i epidemien af pludselig hjerteproblemer blandt unge, mandlige sportsfolk over alt i den vaccinerede del af verden. Især blandt fodboldspillere, måske fordi de intense sprint er særligt belastende for et betændt hjerte.

De akutte bivirkninger skal naturligvis håndteres først. Jeg er dog mere bekymret for de langsigtede bivirkninger i form af svækket immunforsvar, som gør, at almindelige infektioner bliver mere farlige. Det er uklart, om det også kun er 4 % af sprøjterne, der har denne skadevirkning, men man har jo lov til at håbe. Årsagen til forskellen er, at indholdet i de forskellige vaccinebatches tilsyneladende ikke er det samme. Det er uklart, om det skyldes produktionsfejl, eller det har været intentionelt.

Man kan muligvis bruge omfanget af initiale bivirkninger efter vaccination som markør for risikoen for problemer med immunforsvaret på længere sigt. Man kan selvfølgelig vælge at fortsætte med revaccinationer, men det bliver reelt skruen uden ende, og det øger risikoen for andre bivirkninger, ligesom det almene immunforsvar svækkes, når det specifikke immunforsvar mod SARS-CoV-2 dopes igen og igen.

Dette kan være et område som kosttilskudsproducenter, naturlægemiddelproducenter og alternative behandlere, men også den etisk ansvarlige del af lægemiddelindustrien kan tjene mange penge på. Ligesom de rette kosttilskud kan reducere risikoen for svær covid-19, så er det muligt, at kosttilskud også kan reducere risikoen for langsigtede immunproblemer efter vaccination.

Jeg vil derfor foreslå, at der igangsættes randomiserede interventionsforsøg, hvor vaccinerede, der er stået af sprøjten, rekrutteres til at modtage enten tabletter med de rette næringsstoffer i de rette doser eller placebotabletter. Herefter følges udviklingen af forekomsten af infektionssygdomme m.v. i en periode.

Tilmeld
Besked om
guest
1 Kommentar
Inline Feedbacks
View all comments
Hanne Larsen
mandag, 7 februar 2022, 8:36 08:36

Rigtig godt forslag Per👍👌

Knus og kram 😘💖
Hanne