Tantra: Spirituel sex kræver kontekst

Religionsforsker Filip Holm har netop udgivet en interessant video om tantra. Her beskriver han, hvordan tantra i Vesten er blevet reduceret til primært at handle om sex, hvorimod det seksuelle i den oprindelige indiske åndstradition kun var en ganske lille del, som i øvrigt var reserveret til dem, der i forvejen havde gennemgået en spirituel … Læs videre Tantra: Spirituel sex kræver kontekst
For at få adgang til dette indhold skal du købe Spirituelt medlemskab per måned, Total abonnement per måned, Total abonnement per år or Spirituelt medlemskab per år og være logget ind.
1 Kommentar
Inline Feedbacks
View all comments
HenrikR
fredag, 1 april 2022, 10:52 10:52

Fra mit synspunkt er alting et spørgsmål om intention. Så man kan sagtens være spirituel og praktisere tantrisk sex – elskov – erotik – uden at have læst tykke bøger om de indiske tantriske traditioners mangfoldighed. En af de bedste praktiske introduktioner jeg kender er foredraget “Introduction to Tantric Sex” – https://www.youtube.com/watch?v=8zxZrUtUm5c (1t40m). Men jeg har også selv skrevet om det i “Skaberens intentioner med seksualenergien mv.” – https://www.transformation.dk/kvinder.html . Jeg opfatter seksualenergien som universets skabende kraft, så selvom tantra måske er en altomfattende filosofi, så må den seksuelle del nødvendigvis være den vigtigste…! Det mest afgørende er nok om… Read more »