Journalist presset til at forlade retslokale i politisk betændt sag

Jeg var til stede som journalist for Frihedspressen i Østre Landsret i går. Det resulterede desværre i, at jeg blev bortvist af retsformanden, inden retsmødet gik i gang.

Jeg blev derfor forhindret i at overvære og rapportere fra politiets sag mod den systemkritiske politimand Jovan Tasevski. Det er en sag, der stinker af, at nogen hos Københavns Politi ønsker at sætte en uskyldig systemkritiker op som kriminel for dels at få ham ekskluderet fra politikorpset og dels for at ødelægge den offentlige opfattelse af hans karakter.

Retsformanden gav mig valget mellem at lade min slukkede mobiltelefon konfiskere eller forlade retslokalet. Jeg gentager: Jeg måtte ikke beholde min egen slukkede mobiltelefon under retsmødet.

Da jeg har dårlige erfaringer med dommere, der kræver konfiskation af mit arbejdsudstyr som journalist, så valgte jeg at forlade retslokalet med min telefon i tasken. Jeg tænker her på Christchurch-sagen, hvor mit arbejde som undersøgende journalist resulterede i, at en dommer fra Københavns Byret gav Københavns Politi tilladelse til at ransage min private bolig og konfiskere min telefon og computer i flere måneder, før jeg til sidst blev frifundet for de mærkelige og formentlig politisk motiverede mistanker.

Når det er sagt, så har jeg dog også oplevet, at der både hos Københavns Politi og Østre Landsret findes mennesker, der ønsker redelighed og retfærdighed for alle.

Her er to korte videoer, som jeg optog på min vej hjem fra Østre Landsret i går, hvor jeg fortæller mere om mine oplevelser:

Tilmeld
Besked om
guest
2 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Hanne
onsdag, 27 april 2022, 10:53 10:53

Hvor er det da skammeligt, sørgeligt, sindsygt – jeg har snart ikke ord for hvad der sker 😞😣😬🙄
Knus og kram og tak for dit arbejde Per 🙏😘💖
Hanne

Lene
onsdag, 27 april 2022, 12:08 12:08

kære per jeg er rystet og tænker meget på dig/Lene