Propagandatrick #6: Brug biosikkerhed og fakta til at styre udenom politisk debat

De fleste medieforbrugere ved godt, at politik går ud på at være uenige og debattere med henblik på, at det bedste argument vinder. Hvis du laver propaganda for en planlagt agenda, så er det derfor vigtigt, at du kommunikerer på en måde, som er udover og meget større end politik.

De fleste medieforbrugere ved IKKE, at videnskab faktisk OGSÅ går ud på at være uenige og debattere med henblik på, at det bedste argument understøttet af de bedste beviser vinder. Det kan du udnytte som propagandist ved at italesætte propagandaen som ‘faktuel videnskab’, idet de fleste ikke vil være i stand til at gennemskue den indbyggede selvmodsigelse. Budskaber som ‘alle eksperter er enige’ kombineret med selektivt valg af, hvem der bliver citereret som ‘eksperter’, og hvem der enten slet ikke bliver citeret eller bliver citeret som ‘konspirationsteoretikere’ eller lignende nedsættende betegnelser.

Et relateret trick er at bruge ‘faktatjekkere’, der via propaganda bringes til at fremstå som ‘uafhængige eksperter’, men som reelt er én slags propaganda, der validerer en anden slags propaganda. Ved at kontrollere finansieringen af de ‘uafhængige faktatjekkere’ og ledelsen, så er det muligt at bestemme, hvad der er ‘fakta’, og hvad der er ‘løgn’ – eller i hvert fald hvad der bliver kommunikeret og opfattet som sådan.

Kunsten er altså at styre udenom den politiske debat ved at koble agendaen på et fænomen, der bliver opfattet som så stor og ond en trussel, at hvis man påpeger de politiske aspekter i den af propagandaen foreslåede løsning på problemet, så bliver man som politisk debattør selv udråbt som en stor og ond trussel for fællesskabet.

Sikkerhed generelt og biosikkerhed specifikt er det store tema indenfor propaganda i denne tid, netop fordi det gør det muligt at styre uden om den politiske debat, så man kan springe direkte til de forhastede løsninger, der er slutmålet med propagandaen. Krig, terror, pandemi og bioterror er eksempler på trusler, der via propaganda let kan kommunikeres til at fremstå som så store, at debattører snildt kan fremstilles som onde, der arbejder for terroristerne, hvad end terroristerne er Islamisk Stat eller et nyt virus.

Det er her vigtigt, at propaganda ikke står alene, men blot betragtes som et af flere våben i et samlet arsenal, som man bruge mod en ignorant befolkning. Det er vigtigt med et grundigt forarbejde, så man bl.a. også har kontrollen over terroristerne og det nye virus, da det ellers vil give for store usikkerheder i gennemførelsen af løsningerne.

Tilmeld
Besked om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments