Kategorier
Indlæg Klassiker Sundhed (gratis) Sundhedsbloggen Sundhedspressen

Sundhedstrin 3: Øg din bevidsthed med daglig meditation

Vi har det med at tage vores bevidsthed for givet, medmindre vi sover eller er decideret besvimede, berusede eller på anden vis bevidstløse. Denne basale antagelse om bevidsthed fastholder os i en zombieagtig tilstand på autopilot gennem det meste af vores hverdag.

Man kan være bevidst på mindst to forskellige måder. Den ene måde er den almindelige bevidsthedstilstand, som de fleste lever det meste af deres liv i. Den anden er den udvidede bevidsthedstilstand, som er den bevidsthed, der er klar over, at den er bevidst. Man kan også kalde det mindfulness eller bevidst nærvær.

Når du øger din bevidsthed, kan du mere realistisk og komplet vurdere, hvor sund du faktisk er. Det er muligt at være underlagt en illusion om en høj grad af sundhed, simpelthen fordi man lever livet med en lav grad af bevidsthed. Bevidsthed er nødvendigt for en præcis diagnose af sundhedstilstanden.

Øget bevidsthed er også afgørende for at slå autopiloten fra og opmærksomheden til i hverdagen, hvorved der opstår grader af frihed, der kan benyttes til at træffe bevidste, sundere valg. Det kan på sigt omprogrammere autopiloten, så du også i situationer med mindre bevidsthed har en sundere adfærd.

Jeg anbefaler alle, der seriøst ønsker at udvikle hele deres sundhed at komme ind i en daglig praksis med mindst 20 minutters åndedrætsmeditation hver dag. Teknikken er enkel. Den store udfordring er at få det gjort, hver dag og blive ved med det.

Sådan går du: Sæt dig et sted, hvor du ikke bliver forstyrret. Sæt dig i en stilling, der støtter dig i at være afslappet og vågen samtidig. Luk øjnene og fokuser al din opmærksomhed på åndedrættet. Giv slip på spændinger og lad åndedrættet blive dybt og roligt. Lad åndedrættet ånde sig selv, mens du blot iagttager fornemmelserne af åndedrættets bevægelse i kroppen fra øjeblik til øjeblik. Hvis en tanke dukker op i dit sind, så sig til dig selv med din indre stemme “Det er bare en tanke” og flyt din opmærksomhed tilbage til åndedrættet. Hvis der er mange tanker, så kan du som en hjælp med din indre stemme tælle ind- og udåndinger i runder fra 1 til 10, mens du fortsat primært fokuserer på fornemmelsen af det afslappede åndedræts bevægelse dybt inde i maven. Hvis du opdager, at din opmærksomhed er vandret, så træk den blot tålmodigt og venligt tilbage til fokus. Gå dybere og dybere i koncentrationen på finere og finere dele af åndedrættets bevægelse. Gør dette i mindst 20 minutter i træk mindst én gang om dagen hver dag uden undtagelse.


Discover more from perBraendgaard.dk

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

0 0 stemmer
Brugervurdering
Få besked via e-mail
Besked om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
0
Du er hjerteligt velkommen til at kommentere.x
()
x

Discover more from perBraendgaard.dk

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading