Bliver man transhumanist af at meditere? Er buddhister farlige?

Jeg har modtaget dette spørgsmål fra en læser: “ Kære Per B. Godt at påmindes om de personlige og/eller fagligt påvirkede filtre bla. i forbindelse med Matthias Desmets ” Psychology of mass formation “. Et menneske kan nok ikke få alt med – vejen er lang. Det samme må gælde diverse meditationsteknikker med hensyn til … Læs videre Bliver man transhumanist af at meditere? Er buddhister farlige?
For at få adgang til dette indhold skal du købe Spirituelt medlemskab per måned, Total Abonnement per måned BASIS, Total Abonnement per år BASIS, Spirituelt medlemskab per år, Total Abonnement per år BUDGET, Total Abonnement per måned BUDGET, Total Abonnement per måned PLUS or Total Abonnement per år PLUS og være logget ind. [OBS: Hvis du allerede er oprettet og logget ind og ikke kan tilgå indhold, der kræver 'Gratis abonnement', så skriv til mail@perbraendgaard.dk, og fejlen vil blive rettet hurtigst muligt.]
7 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
mandag, 1 august 2022, 20:30 20:30

Tak for de interessante danske eksempler på buddhisme i sammenhæng med transhumanisme. Dem kendte jeg ikke, men internationale eksempler er ellers endeløse; buddhistiske munke som tilbeder AI-robot, fx Ray Kurtzweils (Singularity University o.m.m.) og Ben Goertzels (skaberen af robotten “Sophia”) buddhistiske livsførelse og promovering af buddhisme osv. osv. (se herunder for flere eksempler). Der er en nær sammenhæng ml. østerlandsk mystik (fx buddhisme) og transhumanisme ligesom der er en nær sammenhæng mellem transhumanisme og transseksualitet. Jeg ved det er følsomt, så tilgiv mig min kortfattede og direkte fremlæggelse her; det er fordi det springer ud af den samme åndelighed. Modstanderens… Read more »

tirsdag, 2 august 2022, 14:43 14:43
Reply to  Brændgaard

Jeg kan godt forstå din tolkning af Jesus som rebel, Per. Men var han virkelig rebel, eller var hans budskab ydmyghed? Hvor tit er oprør ikke blevet brugt til at stramme kontrolskruen omkring befolkningen i endnu højere grad end før? Det er, efter min vurdering, den Hegelianske dialektik som vi efterhånden kender til hudløshed. At samme magt konstruerer oprør i befolkningen eller grupper i befolkningen, for at bruge dette oprør til at retfærdiggøre mere kontrol. Det er nu kommet så vidt at der fx er oprør mellem mænd og kvinder, og børn og deres forældre. Staten vil allerhelst have vi… Read more »

tirsdag, 2 august 2022, 8:56 08:56
Reply to  Søren

“Søren”… Hvad Søren? – I hvert fald IKKE Kierkegaard!

Last edited 4 months ago by Jens Angelsgaard
tirsdag, 2 august 2022, 15:54 15:54

Er antivaxer farlige? Åbenbart ja, en “stakkels” læge har begået selvmord.. men mon ikke det mere skyldes at hun evt har indset hvilke skader hun passivt og aktivt har været med til?

https://www.dr.dk/nyheder/udland/corona-laeges-selvmord-saetter-gang-i-oestrigsk-debat-om-netchikane