44-årig mand tvangsindlagt for at gå barfodet og være Jesus i København

44-årige Alan fra Amager har bedt mig gøre omverden opmærksom på, at han lige nu er indlagt på psykiatrisk afdeling mod sin vilje.

Han ringede til mig i går, hvor han fortalte, at han var blevet tvangsindlagt tidligere den dag som følge af et eksperiment, han var gået i gang med. Eksperimentet var at undersøge, hvor langt man kan komme i bare fødder uden penge og ID ved at gå fra Amager til Portugal. Han nåede at gå i godt en time. Da han kom til Enghavevej blev han standset af politiet, der – efter han havde fortalt dem, at han var en reinkarnation af Jesus – kørte ham til tvangsindlæggelse på Psykiatrisk Akutmodtagelse på Digevej 110, 2300 KBH S.

Jeg talte med ham fra en mobiltelefon, han havde lånt af sin mor. Han fortalte, at han ringede fra afsnit B2, værelse 169. Han fortalte mig, at det hele var et stunt og skuespil for at teste og afsløre systemet. Vi aftalte, at hvis jeg ikke havde hørt fra ham i dag, hvor han ville prøve at komme på fri fod igen, så ville jeg skrive om sagen. Det er så det, jeg gør her.

Jeg har lige talt med hans far, som jeg kender personligt. Hans far har viderebragt beskeden om, at psykiatrien fortsætter med at holde ham indespærret med tvang. Alans far vurderer, at Alan gennem den senere tid har gennemgået en stor åndelig udvikling, og at han blot ønsker at provokere systemet, ligesom visse andre typer også har tendens til. Det var derfor, Alans far havde anbefalet ham at ringe til mig fra smuglertelefonen på den lukkede afdeling.

Da jeg talte med Alan, kunne han i øvrigt meddele, at maden er god, og at han har spillet basketball. Det var dog en del uro i form af råben og skrigen fra de andre indespærrede.

Nu er jeg jo hverken psykiater eller psykolog, og jeg har det med at blive opsøgt af tosser, men jeg bemærkede faderens udsagn om, at Alan var blevet tvangsindlagt, fordi han havde udvist ‘adfærd udenfor normerne’. Hans far var med på et telefonmøde med lægen i dag. Sagen bekræfter også det, jeg har sagt i lang tid: Hvis Jesus faktisk kommer tilbage i det moderne samfund, så vil ingen opdage det, da han hurtigt bliver indlagt på en lukket afdeling.

Vi er alle Jesus!

Nu vil jeg jo ikke påstå, at Alan er Jesus. Jeg vil hellere påstå, at vi alle er Jesus – de fleste har bare ikke opdaget det endnu. Vi kan så tage en længere spirituel debat om, hvad det vil sige at ‘være Jesus’, hvis det skulle være.

Jeg er også bekymret for, hvis ‘adfærd udenfor normerne’, som ikke er til gene eller skade for hverken den enkelte selv eller andre kan føre til tvangsindlæggelse på en psykiatrisk afdeling. Nu er jeg ikke typen, der går barfodet udendørs. Jeg går til gengæld ofte med uldsokker i sandalerne udendørs, og det bliver af mange betragtet som ‘adfærd udenfor normerne’. Jeg bruger det dog mest som præventionsmiddel, og jeg kan konstatere, at siden jeg begyndte at bruge sokker i sandalerne, har jeg ikke gjort nogen gravid. Jeg må hellere stoppe dette indlæg nu, da jeg giver myndighederne alt for meget skyts til en akut tvangsindlæggelse!

Tilmeld
Besked om
4 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
fredag, 11 november 2022, 17:50 17:50

Håber ikke de tvangsmediciner ham med psykopharmika!

Last edited 27 days ago by Silas
Lars Hansen
fredag, 11 november 2022, 20:11 20:11

Du er inde på noget af det rigtige. Jeg bruger også sokker i sandalerne og har heller ikke gjort nogen gravid.

lørdag, 12 november 2022, 13:41 13:41

Det var dog utroligt. Man må bare INGEN ting i dette “frie” samfund. Det er helt til grin. Lorteland.