Kategorier
Gratis Indlæg/Post Public Sundhedsbloggen Sundhedspressen

Coronapolitikken har svækket vores mentale helbred

Coronapolitikken har tilsyneladende medført en stor stigning i andelen af unge mænd med lav score på den mentale helbredsskala.

Den nyeste undersøgelse af danskernes mentale sundhedstilstand blev udført i 2021 under coronaen. Ved at sammenligne med de forgangne år er det muligt at vurdere effekten af regeringens coronapolitik på danskernes mentale helbred.

Det fremgår af nedenstående figur, coronaen er gået endnu mere ud over unge kvinder end unge mænd. Ingen køns- eller aldersgruppe er dog gået fri af stigning i forekomsten af dårligt mentalt helbred som følge af coronaen.

Kilde: Den Nationale Sundhedsprofil 2021

Det er helt præcist 21,2 % af mændene og 34,4 % af kvinderne i alderen 16-24 år, der i 2021 rapporterede om dårligt mentalt helbred.

Der kan også være andre faktorer på spil end coronaen og den relaterede frygtfremmende og frihedsberøvende politik. I 2010 var der samlet set 10,0 % af danskerne, der havde dårligt mentalt helbred. Det steg til 17,4 % i 2021. Der er i hvert fald et eller andet i det moderne samfund, der går ud over den mentale sundhed, og som især går ud over de unge.

Peer Brændgaard

Af Peer Brændgaard

Jeg er klar til at hjælpe dig med dine spørgsmål og lede dig på vej til mere sundhed.

0 0 votes
Vurdering
Tilmeld
Besked om
1 Kommentar
Inline Feedbacks
View all comments
Henni Amtrup S. Olesen
onsdag, 30 november 2022, 15:23 15:23

Og dem der overlever, – klient gøres, ren win win for de røde.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x