Kategorier
Frihedspressen Gratis Indlæg/Post Nyhedsbloggen Public

Systemkritiker uddyber kritik af Facebook

Systemkritiker Jette Anne-Marie Hansen er blevet løsladt fra ‘Facebook-fængslet’ og uddyber problemerne.

Her er hele indlægget:

Kære alle – eller i hvert fald enormt mange!

Jeg er ganske rørt over, at I har skrevet så venligt til mig, bakket op og været utroligt hjælpsomme, da jeg bad jer give besked ude i facebookhavet om, at jeg var fængslet og afskåret fra at sige min mening i et døgns tid.

TAK! Det har sådan varmet mit hjerte.

En enkelt herre i en af trådene mente, at det var lige lovlig ømskindet, når man tog i betragtning, hvad så mange andre blev udsat for.

Lad mig derfor slå fast med syvtommersøm:

Jeg er udmærket godt klar over, at det, jeg har oplevet, er VAND ved siden af, hvor groft mange, mange, mange på Facebook er blevet chikaneret imellem år og dag, og de enorme uretfærdigheder, de har måttet døje.

Jeg ved det bla., fordi det så tit sker, at mine FB-venner skriver til mig på messenger og fortæller, at de nu igen er røget i FB-fængsel eller at de har fået opslag og hele konti slettet – på baggrund af det rene pjat! Eller ingen forklaring overhovedet.

Nogle fortæller, at de pludselig bliver sat i fængsel for opslag, der ligger flere år tilbage i tiden. … Historier, der også står at læse en masse under opslagene rundt omkring med min meddelelse.

Og jeg kan sige, at det faktisk skærer mig i hjertet at høre om folk, der har mistet ting, de har lagt enormt meget arbejde i at skrive og netværk, de har bygget op. Eller afskæres fra at ytre sig i månedsvis – den ene gang efter den anden.

Jeg kan MÆRKE, hvor meget det går dem på.

Derfor: Jeg brokker mig ikke for at klynke. Jeg brokker mig for PRINCIPPETS skyld. Og for ALLE som rammes af dette her.

Enkelte personer solidariserer sig med FBs rationale og henviser til, at de sociale medier er privat ejede og derfor må have ret til selv at bestemme, hvad de vil have liggende på deres hylder (dvs. det indhold, som VI genererer til dem og som DE tjener tykt på…).

Til det er der kun at sige: Det er fuldstændigt ligegyldigt, hvordan ejendomsforholdet ser ud. De sociale medier ER demokratiets infrastruktur. Dette er realiteten. Det er her vidensdeling og samfundsdebat finder sted. Det er her, vi er aktive deltagere i den demokratiske samtale. Det er uantageligt, at vi kan fratages retten til at ytre os her. Det er uantageligt, at vi kan forbydes at dele noget bestemt viden.

I forhold til denne realitet er ejendomsforholdet blot en formalitet, som bliver groft udnyttet af Vestens regeringer til at lukke munden på folk, der modsiger propagandaen.

Så er der også dem, der siger, at: “Facebook har deres egne regler. Kan man ikke opføre sig ordentligt efter de regler de har lavet, og som man i øvrigt selv har sagt ja til at indordne sig under, da man oprettede sin profil, så er det bare ærgerligt” – og at det er det samme som at vælge at smide mig uden for døren, hvis jeg ikke kan finde ud af at opføre mig pænt, når jeg er i personens hus.

Svar: Man siger ikke “selv” ja til at følge de regler, FB har lavet. Man er tvunget til at sige ja til det, samtidig med at man entrer platformen. På samme måde som man er tvunget til at give tilsagn til at banken kan blokere ens konto og gøre alle mulige ting med den, samtidig med at man installerer det nye MitId… fordi man ikke kan UNDVÆRE et MitId for at kunne komme ind på sin konto. …

Man kan heller ikke undvære at være på de sociale medier, hvis man vil deltage i den demokratiske samtale.

Iøvrigt har FBs regler intet at gøre med “ordentlig opførsel” men med at blive påført subjektive normer, der har med den fremherskende politiske ideologi at gøre og de bliver fuldstændigt vilkårligt administreret. Folk bliver rask væk sanktioneret, uden at det er til at se, at de har overtrådt noget. Og de bryder normerne, uden at noget sker.

Bortset fra det behøver man altså ikke at “opføre sig ordentligt” i et demokrati, når man fremfører systemkritik. Som juraprofessor Eva Smith mindeværdigt sagde i forbindelse med demonstrationerne imod coronarestriktionerne, er det rent faktisk tilladt at være anstødelig!

Det skulle vi måske lige tage at huske på, nu hvor en slags nærmest fascistisk pænhed synes at have grebet så mange.

Når politikerne vælger at henholde sig til, at de sociale medier er privat ejede, er det jo fordi de udnytter dette forhold til at arbejde sammen med dem om, hvad der skal undertrykkes og bortcensureres. Hvis politikerne VAR demokratisk indstillede, ville de pålægge de sociale medier at fungere som demokratisk infrastruktur, der havde pligt til at stå til rådighed for alle. Ja, de ville på et langt tidligere tidspunkt have sørget for at denne teknologi kom på staten/fællesejets hænder – og blev stillet til rådighed for alle borgere.

Alt det med “privat ejede” er bare en manipulation. Den behøver man ærlig talt ikke at ligge under for. Og da slet ikke at inderliggøre.

Følg Jette Anne-Marie Hansen på Facebook

Cover: Unsplash.com (Sara Kurfeß)

Peer Brændgaard

Af Peer Brændgaard

Jeg er klar til at hjælpe dig med dine spørgsmål og lede dig på vej til mere sundhed.

0 0 votes
Vurdering
Tilmeld
Besked om
1 Kommentar
Inline Feedbacks
View all comments
Saladin B
fredag, 30 december 2022, 8:40 08:40

Jeg har et godt råd til Jette.. Du er først rigtig ude af fængslet når du har slettet din fB profil, ikke inaktiv og bla blå men uigenkaldeligt slettet den og aldrig går tilbage til det frivillige fængsel

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x