Kategorier
Den Politiske Blog Forside Frihedspressen Gratis Indlæg/Post Public

Jyllands-Posten citerer slankebog og censurerer forfatteren

Jeg har opdaget, at Jyllands-Posten nu har udgivet artiklen om små skridt til vægttab ‒ uden at nævne mig som kilde.

Artiklen er udgivet i dag for JP-abonnenter under overskriften ‘Så mange kilo kan du tabe ved at ændre dine kostvaner‘.

Artiklen har ud over føromtalte Thomas Vibjerg også Morten Zahle og Julie Barsoe Nielsen som afsendere.

I JP-artiklen står bl.a.:

“I bogen ”Små skridt til vægttab – der holder”, som er udgivet af Sundhedsstyrelsen, er der blevet regnet på, hvor mange kilo man helt konkret kan tabe sig ved at ændre på en enkelt eller nogle få vaner.”

Da Thomas Vibjerg interviewede mig til artiklen spurgte han, om det var mig, der havde skrevet bogen, hvilket jeg bekræftede. Han ringede til mig for at tale med forfatteren og eksperten bag bogen, så han kunne bruge mine udtalelser i artiklen. Jeg fortalte, at det var mig, der havde lavet alle beregningerne i bogen. Jeg indførte ham i den komplekse matematik og fysiologi bag beregning af vægttab som følge af ændringer i kost- og motionsvaner.

I stedet for at bringe mine citater fra interviewet indeholder artiklen nu kun citater fra bogen uden at nævne mit navn som forfatter til bogen. Det er i øvrigt mærkeligt, at der skal hele tre journalister til at lave små afskrifter fra en lille bog.

Ud over at have skrevet teksten og lavet vægttabsberegningerne til ikke kun den omtalte ‘Små skridt til vægttab – der holder‘-bog, men også den opfølgende ‘10 veje til vægttab‘-bog for Sundhedsstyrelsen, så har jeg også været faglig leder på en efteruddannelse til Vægtvejleder-uddannelsen baseret på konceptet og finansieret af Sundhedsstyrelsen, ligesom jeg har holdt talrige kurser om metoden for bl.a. Lægeforeningen. Det er simpelthen mig, der har udviklet konceptet samt samlet og formidlet den videnskabelige evidens, som konceptet er baseret på, så det har kunnet trænge igennem det sundhedssystem, der dengang var evidens– og ikke som nu frygtbaseret.

Peer Brændgaard

Af Peer Brændgaard

Jeg er klar til at hjælpe dig med dine spørgsmål og lede dig på vej til mere sundhed.

0 0 votes
Vurdering
Tilmeld
Besked om
5 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Kim Spunk
søndag, 19 marts 2023, 21:48 21:48

Ja Ok, de vil godt oplyse det du er kommet frem til, men hvor er det dog tåbeligt de ikke vil oplyse dit navn.
Det beviser at du er i statens søgelys.
Det er klart censur.
Danmark er korrupt og en censurstat

Anne Marie Hvid
mandag, 20 marts 2023, 7:46 07:46

Denne fremgangsmåde fra en hovedstrømsavis, skal tas som et kompliment. Du kan sætte det globale frihedsemblem på jakken. Fremover skal enhver tænke anderledes, når der laves kontrakter med opgaver fra myndigheder som feks. sundhedsstyrelsen. Tiderne i verden er blevet markant anderledes og som Mette Frederiksen har fortalt os alle sammen, de vender ikke tilbage. Og jeg fortsætte som mange andre: ” nej, de vender ikke tilbage fra før vi som kvæg fik væsker manipuleret ind i vores samfundskrop, børn som voksne. Væsker fra en mecinalindustri, hvor ingen myndighedsstyrelse på kloden undersøgte dem ordentligt inden. Men mafiaindustrien fik tjent deres penge,… Read more »

Brian Olesen
tirsdag, 21 marts 2023, 23:34 23:34

Hvor er du sød..

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x