Her er den største myte indenfor ernæring

Den største myte indenfor ernæring er, at en kostplan er løsningen på alt.

En kostplan er en detaljeret plan for hvad, hvor meget og hvornår du skal spise hver dag. En kostplan er ikke løsningen på noget som helst, da den er umulig at overholde, med mindre du bor i en celle i et fængsel. En kostplan kan i starten give en følelse af kontrol over kosten, men den kontrol er en illusion, som i øvrigt er umenneskelig og unødvendig.

Sundhed er frihed, så sund kost skal være baseret på frihed for at være sund. En kostplan er ufrihed og derfor usund. Det gælder alle kostplaner.

Du har ikke brug for en kostplan. Du har måske brug for nogle kostråd og retningslinjer. Men de skal altid omfatte frihed, hvis de skal være sunde og bæredygtige.

Du har også brug for bevidsthed. Din egen bevidsthed. Du har brug for at prøve dig frem og mærke efter. Der er ingen vej uden om. Kostplaner er populære, fordi de er baseret på, at man ikke behøver blive bevidst og mærke efter. Kostplaner sælger eksistentiel eskapisme, som er tiltrækkende, da eksistentiel vågenhed omfatter angst, og angst er som bekendt en ubehagelig følelse.

Ægte sundhed kræver mod. 🙂

0 0 vote
Article Rating
Tilmeld
Besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments