Overspisning: mindre portioner fører til flere portioner

Hvad er årsagen til din overspisning?

Der er to primære årsager til overspisning: for store madportioner og spisning som middel til at reducere stress.

De to årsager har det med at forstærke hinanden: Hvis man bruger spisning til at reducere stress, så bliver man draget af større portionsstørrelser, da det virker mere afstressende at spise en større mængde mad. Hvis portionerne bliver mindre, f.eks. hvis producenterne bliver presset eller lokket, så er man nok smart nok til at øge antallet af portioner tilsvarende. Konsekvensen bliver formentlig, at producenterne vil tjene endnu flere penge, mens overspisningen fortsætter ufortrødent. Der er ingen vej uden om, at det er den enkelte spisers bevidsthed, der skal øges. Der kommer ingen magiske løsninger udefra. Heldigvis har vi allerede den nødvendige, avancerede ernæringsteknologi i form af mindful spisning. Slå autopiloten fra og opmærksomheden til — og spis løs!

Tilmeld
Besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments