Spis sundt på din måde

Spis sundt på DIN måde

Man kan spise sundt på mange forskellige måder. Her er to af de vigtigste faktorer, der har betydning for, hvad der er den bedste måde for dig.

Altspiser eller plantespiser?

Du bestemmer selv, om du vil være omnivor (en der spiser alt inkl. kød), veganer (en der kun spiser plantebaseret føde) eller noget derimellem. Der er ingen grund til at skændes, om den ene kost er sundere end den anden. Alle typer kost kan sammensættes sundt nok. Det eneste, der er helt sikkert er, at dyr er sundere og lever bedre liv, når de ikke bliver pint og dræbt i en ung alder for at være mad for os. Så valget handler mere om din etiske bevidsthed om at tage hensyn til andre levende væsner og ikke din egen ernæringsmæssige sundhed.

Madlaver eller fastfoodie?

Du bestemmer selv, om du vil lave al din mad selv, eller du vil spise færdigmad eller forskellige kombinationer heraf. Mad er ikke nødvendigvis sundt, bare fordi det er hjemmelavet af “gode råvarer”. Gode råvarer kan sagtens være ernæringsmæssigt uhensigtsmæssige. Mad er heller ikke nødvendigvis usundt, bare fordi det er hurtig at få fat på (dvs. fast food).

Hvad skal jeg så gøre?

Find ud af, hvordan du har det med mad — og spis sundt som du vil. Og lad være med at bitche over, at andre spiser sundt på andre måder. 🙂

Leave a Reply

Please Login to comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of