Kategorier
Gratis medlem Gratis medlem: Forside Indlæg Pensum Sundhed (gratis) Sundhedsbloggen Sundhedspressen Tabu

Fire stadier på seksualitetens vej

Sex er kommet for at blive. Ingen tvivl om det. Men sex er mange ting, og det seksuelle spektrum går fra det rent dyriske til det rent spirituelle.

Jeg synes, at folk skal dyrke sex, som de vil. Så længe de ikke forvolder skade på andre. Jeg synes dog også, at folk skal prøve at udvikle deres seksualitet, efterhånden som gamle lyster bliver kedelige.

Udlev dine lyster

Det første stadie på seksualitetens vej er lystens stadie. Dette stadie handler om at opdage, hvad man egentlig har lyst til og eksperimentere med de bedste måder at udleve de lyster. Det er usundt at undertrykke seksuelle lyster. Det er dog også usundt at handle på seksuelle lyster uden hensyntagen til andres lyster og grænser. Lystens stadie fordrer selvindsigt, empati og balance.

Skab tætte bånd

Det næste stadie er det sociale stadie. Her fungerer sex som en slags social lim i forholdet mellem mennesker. Man bliver kærester, får børn og bliver livspartnere. Det handler om forelskelse, kærlighed og fællesskab. Udfordringen i dette stadie er at bevare lysten, så den ikke bliver undertrykt eller ofret. Stadie 1 og 2 skal integreres.

Prøv noget nyt

Det tredje stadie er det dynamiske stadie, hvor man på ny begynder at eksperimentere med forskellige former for seksuel eller på anden vis intim kontakt med andre mennesker. Man begynder måske at gå til “tantra”, eller man melder sig ind i en krammeklub. Man begynder at reflektere dybere over, hvad sex kan, og hvad sex egentlig er og ikke er.

Væk din ånd

Det fjerde og sidste stadie er det spirituelle stadie, hvor formålet med sex er at udvikle spirituel indsigt. Fokus her er på den bevidste forening af den maskuline og feminine energi, hvorved ånden rejser sig fra det kropslige/materielle til den rent åndelige verden. De fleste starter dette stadie med en eller anden form for mindful fysisk sex. Efterhånden indser man, at det fysiske er underordnet, så man til sidst kan dyrke sex rent i ånden helt uden nøgenhed, udefra set blot som et kram med tøj på. Det er det, jeg kalder mindful energisex med tøj på, som jeg har besluttet mig at begynde at missionere for.

Du er lys. 🙂


Discover more from per Brændgaard

Subscribe to get the latest posts to your email.

0 0 stemmer
Brugervurdering
0
Du er hjerteligt velkommen til at kommentere.x
()
x

Discover more from per Brændgaard

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading