Derfor skal vi bekæmpe alle former for antisemitisme

Jeg er i de sidste dage på Facebook blevet beskyldt for at være antisemit. En af beskyldningerne var så grov, at jeg har meldt den pågældende mand til politiet. Den sag er et eksempel på den nye form for våbengjort antisemitisme, som vi skal slå lige så hårdt ned på som alle andre former.

Den klassiske antisemitisme

Den klassiske antisemitisme er jødehad. Det var den form for antisemitisme, der førte til den voldsomme hetz mod uskyldige jøder i Tyskland op til og under 2. Verdenskrig. Den form for antisemitisme var i det hele taget meget udbredt i både Europa og USA i årene op til 2. Verdenskrig. Og mange gange tidligere i historier har jøderne på et irrationelt grundlag fået skylden for alverdens problemer.

Det er mit indtryk, at den klassiske antisemitisme i Danmark har ændret form, så det ikke længere er jøderne, men et andet af de semitiske folk, der er blevet fokus for det irrationelle had, nemlig araberne. Det er den samme psykologi, der er på spil, uanset om det er antisemitisme målrettet jøder eller antisemitisme målrettet arabere.

Den våbengjorte antisemitisme

Når jeg bliver beskyldt for at være antisemit på Facebook, så er det et eksempel på våbengjort antisemitisme. Det er, når man beskylder en Israel-kritiker for at være antisemit/jødehader, selvom personen aldrig har udtrykt nogen som helst form for jødehad – og i mit tilfælde det direkte modsatte; jeg elsker jøder og opfatter også mig selv som jøde! Det er absurd at beskylde mig for at være imod mine nærmeste venner og imod mig selv.

Våbengjort antisemitisme er et forsøg på at flytte fokus i en debat om Israel væk fra sagen – og et forsøg på at få Israel-kritikeren til at holde mund ved at aktivere følelser af skam i ham. Det er også en måde at få andre omkring Israel-kritikeren til at tage afstand fra ham, da antisemitisme/jødehad er på linje med pædofili/børnemishandling på hitlisten over etiketter, som man absolut ikke vil have klistret på sig. Det er netop derfor, at det i de fleste tilfælde virker så effektivt at beskylde en Israel-kritiker for at være antisemit/jødehader.

At blive beskyldt for at være holocaust-benægter, selvom man aldrig nogensinde har benægtet Nazi-Tysklands massemord på uskyldige jøder under 2. Verdenskrig, er en anden variant af den våbengjorte antisemitisme. Taktikken afslører sig selv ved, at debatten bliver drejet væk fra sagen og over på irrationel råben med flyvske beskyldninger om al mulig mærkelig holocaust-benægteri, som man aldrig har deltaget i. Israel-tilhængerne burde skamme sig over at misbruge jødernes lidelser dengang til at forsvare deres kriminelle stat nu!

Ja, Israel er et dokumenteret kriminelt land, da det fylder meget mere, end det har lov til af verdenssamfundet (FN), og da de israelske bosættelser reelt er ulovlige besættelser af arabisk (palæstinensisk) land. Men ingen tør gribe ind, da de så bliver beskyldt for at være antisemitter og holocaust-benægtere. Det er en af de mest absurde situationer i moderne, global politik.

Den våbengjorte antisemitisme skal bekæmpes, da den forhindrer fri, saglig debat om situationen og udviklingen i Mellemøsten og Israels indflydelse på resten af verden. Våbengjort antisemitisme er udemokratisk, irrationel og farlig for ytringsfriheden.

Det værste ved begge antisemitismer

Det værste ved både den klassiske og den våbengjorte antisemitisme er, at det er en hån mod de utrolige lidelser, som jøderne har gennemgået gennem historien, herunder Nazi-Tysklands systematiske hetz og mord på utroligt mange uskyldige jøder før og under 2. Verdenskrig.

Det paradoksale og virkeligt skræmmende ved den våbengjorte antisemitisme er, at den bliver brugt til at forsvare, at staten Israel bliver ved med at behandle uskyldige semitter/arabere lige så uretfærdigt og umenneskeligt, som Nazi-Tyskland behandlede uskyldige semitter/jøder dengang.

Lad os stå sammen i kampen mod antisemitisme – også i dens nye forklædninger!

Tilmeld
Besked om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments