Kategorier
Frihedspressen Indlæg Klassiker Propaganda (abonnement) Propagandabloggen

Den Perfekte Storm: eksempler på ‘corona’ indenfor ernæring

Der er flere historiske eksempler på ‘corona’ indenfor ernæring. Altså hvor små fjer er blevet blæst op til store høns. Det er typisk sket, når der har været den rette kombination af økonomiske interesser fra private sponsorer og blind begejstring hos førende forskere.

Lad mig her give nogle eksempler på Den Perfekte Storm.

KUN FEDT FEDER

I 1980’erne opstod en teori om, at det kun er kalorier fra fedt i kosten, der kan virke fedende. Teorien blev i videnskabelige kredse kendt som Flatt’s teori, og selvom den kun var underbygget af nogle tvivlsomme dyreforsøg, så blev den meget hurtigt omsat til praksis. Den betød nemlig, at jo mere sukker og andre kulhydrater man spiser, des mere bliver fedtet i kosten fortyndet (fedtenergiprocenten falder), og jo slankere bliver man. Teoretisk set. Det var bl.a. sukkerproducenterne naturligvis interesseret i, at så mange som muligt skulle tro på, så teorien fik hurtigt vind i sejlene.

DEN SUNDE OLIVENOLIE

I 1990’erne var der igen nogle rotter, der måtte lægge kroppe til en ny, fejlagtig ernæringsteori. Nogle dyreforsøg havde nemlig vist, at olivenolie med det høje indhold af enkeltumættet fedt medførte en stor stigning i det herlige HDL-kolesterol. Det blev blæst op helt ude af proportioner forstærket af EU-midler til at støtte de sydeuropæiske olivenoliebønder.

PROTEIN SLANKER

I nyere tid har ernæringen været styret af en ensidig tro på, at mere proteinrig kost er vejen til varigt vægttab og andre ernæringsrelaterede forbedringer. Det skyldes igen den rette kombination af begejstrede proteinforskere (jeg var selv en af dem engang i tidernes morgen) og velvillige sponsorer fra den proteinproducerende fødevareindustri (især kød og komælk).

Ernæring har især indenfor fedmeforskning haft en tendens til at miste balancen. Da jeg begyndte at arbejde med små skridt-metoden, der fokuserer på selve balancen mellem kalorieindtag og -forbrug, så oplevede jeg stor modstand i det etablerede system. Det lykkedes dog mig og andre at få dette revolutionerende og befriende koncept gennemført og udbredt på trods af modstanden fra diverse professorer og overlæger.

På samme måde er der nu med corona en blindhed fra visse kredse overfor den anden del af immunbalancen: immunforsvaret. Men ligesom en kalorie – uanset om den kommer fra fedt eller sukker – kun feder, hvis den ikke bliver forbrændt, så kan et virus kun føre til sygdom, hvis det ikke bliver bekæmpet af immunforsvaret.

Ligesom du selv kan gøre meget for at øge din forbrænding, så kan du også selv gøre meget for at styrke dit immunforsvar.


Discover more from per Brændgaard (pB)

Subscribe to get the latest posts to your email.

0 0 stemmer
Brugervurdering
0
Du er hjerteligt velkommen til at kommentere.x
()
x