Hvordan undgår man fristelsen til voldeligt oprør mod fascismen?

Mette F for Fascisme strammer skruen igen og igen. Nu må vi så igen ikke gå på cafe, bibliotek og museum.

Mette F for Fascisme misbruger sundhed igen igen. Sundhed uden frihed er ikke sundhed. Det er sygdom! En sygdom i samfundet – en samfundskritisk sygdom!

Mette F for Fascisme flygter fra sit ansvar overfor folket. Hvorfor står hun på talerstolen i Folketinget, når hun burde sidde i arresten i Vestre Fængsel?

Hvorfor beskytter politiet de kriminelle? Hvorfor medvirker de selv i ulovlig aflivning af mink og erhverv? Hvordan kan vi få retfærdighed, når den udøvende magt er blevet kriminel?

Er voldeligt oprør løsningen på coronasituationen?

Der har været nogle episoder og sager her på det sidste, hvor jeg må indrømme, at jeg er blevet så vred over den fascistiske uretfærdighed i Danmark, at jeg i desperation har fået lyst til at finde nogen fascister, jeg kan tæske løs på. Indtil videre har den fredelige side af mig beroliget den anden med, at det vil være noget nær det dummeste, jeg kan foretage mig, men jeg forstår godt dem, der tripper for at få gang i den næsten uundgåelige borgerkrig. Det kan ligefrem føles som om, at man har pligt til voldelig modstand, når fascisterne bliver ved, som de gør.

Den erfaring i mit sind gjorde så, at jeg begyndte at tænke, at fascisterne simpelthen provokerer os vågne i håbet om, at vi netop vil gribe til vold i frustration. Hvis vi begynder at slå på andet end grydelåg, så har politiet den perfekte grund til at anholde os og få os af vejen. Så længe vi kun bruger fredelige midler, så ved de derimod ikke rigtigt, hvad de skal gøre. Så de prøver formentlig helt bevidst at provokere os med den politik, der er fuldstændig vanvittig at iagttage, når man først er begyndt at vågne op til sandheden om corona og det globale bedrag.

Jeg er normalt ret fredeligt anlagt, og jeg tænker, at når provokationen kan nå mig, så er der mange andre mænd derude, der er langt længere fremme i processen med at organisere fysisk modstand. Og jeg forstår udmærket, hvis man opfatter det som sin pligt at gøre netop det.

Jeg vil dog anbefale både mig selv og alle andre mænd og kvinder at være mindful med strømmen af tanker og følelser også på dette område og se det som et nederlag, hvis vi begynder at bruge fysisk vold mod politiet osv. Så gør vi nemlig præcis, hvad fjenden håber, at vi vil gøre. Det er sgu ikke let at styre sin vrede, når man følger propagandaen i nyhederne, men vold har det bare med at avle mere vold uden at føre til konstruktive løsninger på noget som helst.

Så mindfulness er kuren mod trang til vold mod fascister. Husk også meditation på kærlig-venlighed, hvor især meditationen på fjenderne (dvs. fjendekærlighed) er vigtig i denne tid, så:

Kære Mette F for Fascisme
Må du være lykkelig
Må du være fri for lidelse
Må du leve i fred
Må Jesus forvandle dig til Mette F for Frihed

Amen!

3 9 votes
Article Rating
Tilmeld
Besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments