Kategorier
Forside Indlæg Offentlig Pensum Sundhed (gratis) Sundhedsbloggen Sundhedspressen Sundhedspressen: Forside

Husk at glæde dig over den sundhed, du har i stedet for at ærgre dig over den, du ikke har

Sundheden er ligesom resten af livet fuld af ting, man kan ærgre sig over. Ærgrelse har også sin plads, men det er ofte bedre at give slip og glæde sig over det, der trods alt virker.

Sundhed er at have det så godt som muligt – fysisk, mentalt og socialt.

Hvis det halter med kroppens sundhed for tiden, så husk at glæde dig over din mentale og sociale sundhed, hvis den er på et højt niveau.

Hvis det halter med psykens sundhed, så glæd dig over at kroppen trods alt stadigvæk virker nogenlunde.

Hvis det halter med din sociale sundhed, måske føler du dig ensom, så husk at glæde dig over, at din fysiske sundhed og din mentale sundhed i øvrigt trods alt fungerer fint.

Det betyder ikke, at du skal være ligeglad med den del af din sundhed, der ikke er på toppen. Du kan godt gøre, hvad du kan for at forbedre de svage led i din samlede sundhed, mens du glæder dig over de andre, velfungerende dele. Glæden over den sundhed, der virker godt, vil give dig mere energi til at gøre noget ved den del, der er nede.

Glæde i dødens nærvær

Nogle gange, når sundheden er nede, så er det udenfor vores kontrol. Ærgrelse eller selvbebrejdelse vil blot øge lidelsen og reducere den samlede sundhed yderligere. Lær af evt. fejl, gør hvad du kan og hold op med at prøve på at gøre det, du ikke kan. Hold også op med at prøve på at ændre det, du ikke kan lave om på. Sket er sket, fortid er fortid og dine gener er, som de er. Giv slip og lev med den fulde katastrofe for at bruge Jon Kabat-Zinns terminologi i forbindelse med mindfulness-baseret stressreduktion.

Selvom du spiser og lever “perfekt”, så kan du blive ramt af sygdom og lidelse. Det kan vi alle. Glæd dig over, at uanset hvor korrekt du lever, så skal du også dø en dag, så husk at nyde livet, mens det varer. Lige pludselig er det slut.

Cover: Unsplash.com (Tim Mossholder)

5 1 stem
Brugervurdering
2
0
Du er hjerteligt velkommen til at kommentere.x
()
x

Discover more from per Brændgaard

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading