Kategorier
Forside Indlæg Offentlig Slank (gratis) Slankebloggen Startside Sundhedspressen Sundhedspressen: Forside

Afsløring: Novo’s Wegovy (semaglutid) har ingen direkte slankevirkning

Jeg kan her afsløre, at Wegovy (semaglutid) muligvis ikke virker hverken anderledes eller bedre end en hundelort.

Takket være Novo’s PR-maskine er der udbredt en nærmest mytologisk fortælling om Wegovys fantastiske slankevirkning. Det er på tide at komme ned på Jorden igen. Wegovy med aktivstoffet semaglutid har nemlig slet ingen direkte slankevirkning.

Den vægtreducerende virkning af Wegovy (semaglutid) skyldes, at det efterligner og øger virkningen af hormonet GLP-1. Det fører til øget mæthed og kvalme. Hverken mæthed eller kvalme har en vægtreducerende virkning i sig selv. Den virkning indtræder kun i det omfang, at mætheden og kvalmen medfører, at man spiser og drikker færre kalorier, så kroppens samlede kaloriebalance bliver negativ.

Det er rigtigt, at Wegovy (semaglutid) kan give meget mæthed og kvalme i lang tid, hvorved man over en lang periode indtager færre kalorier med et ofte ganske stort vægttab til følge. Men den slankende virkning skyldes kostændringerne, som medicinen blot har en motiverende indvirkning på.

Wegovy vs Hundelort

Det betyder, at andre tiltag, som også kan øge mæthed og kvalme uden samtidig at omfatte indtagelse af kalorier, kan have den samme type effekt. Man kan f.eks. se på en hundelort før hvert måltid. Den resulterende kvalme vil formentlig medføre, at man spiser mindre, hvorved vægten går ned.

Det kunne i den forbindelse være interessant med sammenlignende interventionsforsøg med Wegovy (semaglutid) vs hundelort. Man bør i den sammenhæng overveje, at effekten af hundelort på kvalme og dermed vægttab kan afhænge af måden, hvorpå hundelort-behandlingen gennemføres, herunder hvilke sanser der bliver påvirket. Man kan f.eks. forestille sig, at hvis man samtidig ser og lugter til en hundelort, så vil det give mere kvalme (slankeeffekt), end hvis man kun ser på et billede af en hundelort. Måske kan Google eller anden teknologipartner deltage med udvikling af et apparat, der giver holografisk gengivelse af en hundelorts udseende og lugt.

Det er også muligt, at den naturlige vare, dvs. en frisklavet hundelort, virker bedre end de teknologiske alternativer. Hunden kan dermed vise sig at være det overvægtige menneskes bedste ven på en helt ny måde. Men alt dette må selvfølgelig komme an på en prøve, der lever op til alle de naturvidenskabelige krav til effektforskning.

Cover: Unsplash.com (Meizhi Lang)


Discover more from per Brændgaard

Subscribe to get the latest posts to your email.

0 0 stemmer
Brugervurdering
1
0
Du er hjerteligt velkommen til at kommentere.x
()
x

Discover more from per Brændgaard

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading