Det brede krammespektrum

Det brede krammespektrum

Al berøring i det brede krammespektrum er drevet af kærlig-venlighed.

Kærlig-venlighed er den ubetingede kærlighed, som i sin natur er fri for begær, romantik og sex. Det er den spirituelle, alment menneskelige kærlighed. Det er den kærlighed, som en mor eller far spontant føler for sit barn.

Kram kan være indre eller ydre. Det indre kram er, hvor man krammer sig selv, alt hvad man er, inklusiv sit indre, sårbare barn. Det foregår ved, at man retter intentionen af kærlig-venlighed mod sig selv. Der er meget selvhealing og indre fred i det kram. Det indre kram kan foregå alene som åndelig berøring i meditation, men det kan også kombineres med fysisk berøring, f.eks. hvor man aer sig selv eller giver sig selv et dejligt varmt bad.

Det ydre kram er, hvor man krammer med andre mennesker. Det er ligeledes drevet af kærlig-venlighed, og det kan ligeledes foregå både uden og med fysisk berøring. Der er meget relationshealing og ydre fred i det kram. Selvom krammet er meget fysisk, så er det altid vigtigt at huske etikken, intentionen og følelsen af kærlig-venlighed som fundamentet for det hele.

Kram kan udvikle dyb ro og velvære. Det er den mest naturlige form for wellness og afstressning. Det omkoder nervesystemet, så organismen bliver mere stressrobust. Det sker via øget udskillelse af hormonet oxytocin.

Kram kan også udvikle energi i form af den polaritetsenergi, der opstår i det bevidste møde mellem den maskuline og den feminine energi. Det er som et batteri, der kræver både en pluspol og en minuspol for at give strøm. Kram genoplader batterierne med fundamental livsenergi, som man så kan gå ud i verden og bruge til, hvad man nu vil bagefter.

Det brede krammespektrum fra oxytocin til Jesus

Kram kan både have et sundhedsmæssigt og et spirituelt sigte. Sundhedsmæssigt hjælper kram til at dække behovet for fysisk berøring. Berøring er næring af lige så fundamental betydning for organismen som f.eks. protein, B2-vitamin og ilt. Man begynder simpelthen at visne, hvis man ikke får nok berøring. Til gengæld er kramning noget af det mest foryngende man kan gøre for sig selv. Du bliver yngre og yngre for hvert kram.

Alle kram har et spirituelt fundament i form af intentionen af kærlig-venlighed. Det kan eventuelt i anledning af julen udvides med Yahshua (Jesus Kristus) som et billede på den universelle, alt-krammende kærlighed. Et andet spirituelt aspekt er foreningen af den maskuline og feminine energi via kram. Det er et gennemgående tema i forskellige spirituelle traditioner, at det leder til spirituel udvikling og nærkontakt med Gud. Kram er en konkret metode til at gøre det på, som ikke omfatter fysisk sex med penetration. Kram kan bruges som sikker, spirituel sex.

Figuren her viser en samlet oversigt hele krammespektret.

Det brede krammespektrum

Mere om kram