Slankekurs – hvad er det?

Du kan forstå slankekurs på fire forskellige måder:

1. Det, du er på

Slankekurs er det, du er på i stedet for slankekur. Du accepterer dine sædvanlige vaner og vælger dig frem med små skridt ud ad sunde veje. Du følger en kurs i stedet for en kur.

2. Et nyt slankeprogram

Slankekurs er et nyt slankeprogram, der består af 12 trin og 55 veje. Du tager programmet over 12 uger eller 12 måneder – med en uge eller en måned pr. trin. De 12 trin er en gradvis indføring af de 55 veje. Hver vej er en del af din samlede slankekurs, dvs. en type ændring i dine sædvanlige vaner. De 55 veje er fordelt på fire områder (spising, drikning, bevægelse og liv) og to typer (ydre veje og indre veje).

Vejene er de overordnede retninger i din slankekurs. Små skridt er dine konkrete ændringer – det, du konkret gør – med eksistentiel koncentration.

3. NOK-metoden

Slankekurs går ud på at vælge noget, der er sundt nok nu. En situation, et valg, ad gangen. Slankekurs går ud på at gøre nok. Det skal ikke være “perfekt”. Det skal bare være NOK.

NOK er også en forkortelse for de tre basistrin i slankekurs: Nulstilling-Opmærksomhed-Kurs. De første to (Nulstilling og Opmærksomhed) er forudsætningen for, at du kan vælge og gøre noget, der er sundere end det, du plejer – og forstætte med det. Du bruger de tre basistrin i en cyklus – igen og igen – mange gange hver dag – i din helt almindelige hverdag.

4. Titlen på en bog

SLANKEKURS er også titlen på min nye bog, der udkommer i dag. 🙂 I bogen kan du læse meget mere om det hele, herunder de foregående tre punkter. Jeg har skrevet bogen som en personlig vejledning til dig, der ønsker et effektivt og holdbart vægttab på en sund og menneskelig måde.

SLANKEKURS-forside (fotograf: Kamilla Bryndum)

Skriv et svar