Pebermynte mod luft i maven

Jeg har opdaget et godt produkt mod for meget luft i maven: Obbekjærs Mintosan.

Det er et kosttilskud med 200 mg pebermynteolie pr. kapsel. Pebermynteolie er et naturligt middel, der kan modvirke for meget luft i tarmene. Ved at tage det som kapsler i stedet for ren olie, undgår du den stærke smag i munden.

Du kan købe Mintosan i helsekostbutikker.

Pebermynte er en vigtig del af en plantebaseret, fiberrig kost. Sådan en sund kostsammensætning fører uvilkårligt til øget dannelse af gasser i tarmene. Simpelthen fordi kostfibrene virker som næring for sunde bakterier i tarmene, og de bakterier danner forskellige gasarter. Det mærker du som luft, der presser på for at komme ud. Konsekvensen er smerter og/eller øget prutning.

Men perbermynte kan altså lægger en dæmper på den bivirkning ved plantebaseret kost, så du ikke behøver gå rundt og prutte konstant.

Pebermynte mod luft i maven