Motion uden stress

Motion er pr. definition (arbejdsfysiologi) arbejde, så en vis mængde stress i motion er uundgåeligt. I forgårs begyndte jeg at træne igen efter en lang pause med total, tiltrængt ro. Jeg vil nu prøve at finde en måde at få motion på, som ikke giver mig for meget stress.

Jeg har (igen) meldt mig ind i Fitness World på Østerbro. Denne gang er jeg fast besluttet på at træne så afslappet som muligt. Mange af mine holistiske venner kan jeg ikke forstå, at jeg gider træne fitness. Jeg burde jo gå til yoga, mener de.

Fitness har den for mig kæmpestore fordel, at jeg er fri til at træne, når jeg vil, hvad jeg vil og så længe jeg vil. Der er ingen træner (eller yogainstruktør), der fortæller mig, hvad jeg skal gøre. Jeg har allergi overfor alle, der prøver at hundse rundt med mig. Især når de gør det for min egen skyld.

Sundhed (inkl. motion) skal sætte os fri – ikke i fængsel.

Af andre nye planer har jeg Far & Datter-træning samt Maiken & Per-træning. Det fysiologiske er ikke længere motiverende nok, men hvis man kan få noget hyggeligt socialt ud af det, så kan det måske drive min dovne krop afsted noget oftere.

Jeg begyndte at misbruge motion allerede, da jeg var 16 år. Det førte til noget, der minder om posttraumatisk stress, som jeg nu har døjet med i flere år. Bare tanken om at skulle motionere har været nok til at trigge et angstanfald. Jeg håber, at jeg er blevet nulstillet nu, så jeg langt om længe kan finde den form for motion, der passer til mig.

Tilmeld
Besked om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments