D-vitamin er ikke en mirakelkur mod depression

I USA har det i en årrække været udbredt blandt psykiatere, at de har anbefalet deres patienter med depression at tage kosttilskud med D-vitamin. Men det vil måske ændre sig nu.

I november-nummeret af The American Journal of Clinical Nutrition beretter hollandske forskere om resultaterne fra en stor undersøgelse af D-vitamin mod depression. 155 forsøgspersoner i alderen 60-80 år med tegn på depression og lav D-vitaminstatus deltog i undersøgelsen. Gennem 12 mdr. blev deltagerne ved lodtrækning fordelt på enten høj dosis D-vitamintilskud eller placebo. Kosttilskuddet havde ingen indvirkning på deltagernes depressive symptomer eller fysiske funktion.

Leave a Reply

Please Login to comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of