Overblik over forskningen: D-vitamin mod covid-19

Jeg har brugt ugen på at skrive en oversigt over forskningen i D-vitamin mod covid-19. Det er første del til min nye underside, der handler om ernæring mod covid-19.

Her er min konklusion efter gennemgangen af D-vitaminforskningen:

Optimal D-vitaminstatus kan formentlig forebygge covid-19 i betydelig grad. Et D-vitamintal på omkring 100 nmol/L og et dagligt kosttilskud på ca. 100 µg/d kan anbefales generelt for personer, der ikke ønsker at lade sig vaccinere mod covid-19. Det kan være nødvendigt med højere doser i korte perioder for at genoprette en mangeltilstand. Der er endvidere belæg for, at covid-19 ikke kun skyldes SARS-CoV-2, men også mangel på D-vitamin. Det kan således diskuteres, om covid-19 er en virussygdom eller et symptom på vitaminmangel. Hvis covid-19 primært er en mangelsygdom, der kan afhjælpes, så er massevaccination unødvendig. I det mindste bør befolkningen få valget mellem D-vitamin og vaccine. Hvis vacciner er gratis, så bør D-vitamin også være det.

Jeg vil nu gå videre til det næste næringsstof, der også er relevant for forebyggelse og behandling af covid-19 – og dermed folkesundheden, -friheden og -økonomien. Medicinalindustrien har aldrig været glade for ernæringseksperter. Det er de nok endnu mindre nu. 🙂

Gennemgangen er mest skrevet til andre ernærings- og sundhedsfagfolk. Du kan læse den her.

Gennemgangen er sponsoreret af ingen.

Tilmeld
Besked om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments