Kategorier
Coronabloggen Indlæg Offentlig Pensum Sundhed (gratis) Sundhedsbloggen Sundhedspressen Sundhedspressen: Forside

Naturlig Corona Vaccine #1: Få D-vitamin nok

D-vitamin er det vigtigste vitamin i Naturlig Corona Vaccine. I hvert fald hvis du bor i Danmark.

D-vitamin er det vitamin med stor betydning for immunforsvaret, som flest danskere får for lidt af. Det skyldes, at vi bor så langt nord på, at solen ikke skinner nok hele vinterhalvåret til, at det sætter ordentlig gang i dannelsen af D-vitamin i huden, selvom man er meget ude.

Danskernes lave D-vitaminstatus skyldes også, at vi spiser for lidt af de fødevarer, der har et naturligt højt indhold af dette vitamin, såsom levertran, torskelever, laks, ål, torskerogn, sild og makrel. Levertran og torskelever har samtidig et meget højt indhold af A-vitamin, så man risikerer let at få for meget A-vitamin, før man har fået nok D-vitamin, hvis man bruger levertran som kosttilskud. Levertran kan derfor ikke anbefales som D-vitamintilskud.

For at komme op på optimale niveauer af det aktive D-vitamin i blodet, så er det nødvendigt både at opholde sig en del i solen om sommeren og supplere med D-vitamin som kosttilskud i en tilstrækkelig høj dosis resten af året.

Ubeskyttet sol til ansigt og underarme i 15-30 minutter om dagen er nok til at give noget nær den maksimale daglige dannelse af D-vitamin i huden. Det er nemlig i de første minutter i solen, at man danner mest af dette immunstyrkende vitamin. Man behøver derfor ikke tage decideret solbad for at få D-vitamin nok. Man skal bare sørge for at komme lidt ud hver dag uden at være dækket helt til. I forhold til D-vitamin er det bedre med kortere tid i solen uden solcreme end længere tid med solcreme. Og hellere lidt sol hver dag end meget sol en gang om ugen.

Resten af året er det nødvendigt at tage D-vitamin i form af tabletter eller kapsler. Du kan købe D-vitamin som kosttilskud på apoteket, i helsekostbutikker, hos materialister og på nettet. De officielle anbefalinger lyder på omkring 10 µg D-vitamin som kosttilskud pr. dag om vinteren. Men det er alt for lidt i forhold til optimal funktion af immunforsvaret. Jeg anbefaler generelt 50-100 µg D-vitamintilskud pr. dag gennem hele vinterhalvåret, når man bor langt væk fra ækvator, og når man ønsker at optimere immunforsvaret mod corona m.v. Det kan opnås med en tablet om dagen. Husk at tage den sammen med et måltid, der indeholder fedt, da D-vitamin kræver fedt for at blive opløst og optaget fra tarmen ind i kroppen. Hvis du spiser D-vitamintabletter på tom mave, så ender det hele direkte i toilettet.

4.4 7 stemmer
Brugervurdering
0
Du er hjerteligt velkommen til at kommentere.x
()
x

Discover more from per Brændgaard

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading